BAKIRKÖY EKSPRES - BAKIRKÖY'ÜN TARAFSIZ GAZETESİ

  • Giriş
  • KAYIT OL
    Kayıt
    Yıldız ile (*) işaretli alanları doldurmak zorunludur.
    İsim: *
    Kullanıcı Adı: *
    E-posta: *
    Parola: *
    Parola Tekrar: *
  • ARAMA YAP
YAZI BOYUTU
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ANASAYFA arrow HABERLER arrow SİYASET arrow İktidar şeker fabrikalarını özelleştirmede kararlı
İktidar şeker fabrikalarını özelleştirmede kararlı PDF Yazdır E-posta

SERDAROĞLU’nun “Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi ertelensin” önerisi KİT Komisyonu’nda reddedildi.

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi durumunda başta çiftçi olmak üzere şeker sektörü ve tüketicinin mağdur olacağını söyledi. Serdaroğlu, “çiftçinin alternatif ürün çeşitlemesine geçmeden özelleştirme yapılması ve şeker sektörünün yabancı kartellerin himayesine geçmesi ülke için fevkalade sakıncalıdır” dedi.

Mehmet Serdaroğlu, TBMM KİT Komisyonu’da Türkiye şeker fabrikaları AŞ’nin hesaplarını denetlediği toplantıda Şeker Fabrikalarının Özelleştirilmesi’nin ertelenmesini gündeme getirdi.

Sektörün geleceğe hazırlanması açısından özelleştirmenin ertelenmesinin yararlı olacağını belirten Serdaroğlu, “Avrupa Birliği Şeker Rejimi Reformu 2014 yılına kadar devam edeceğinden, bu süreç iyi takip edilerek en azından bu süreç içerisinde şeker fabrikalarının satışları durdurulmalıdır” dedi.

AB ülkesi Fransa’nın 1994-1995 yıllarında özelleştirdiği şeker fabrikalarını şimdi yeniden kamulaştırmaya başladığına da dikkat çeken Serdaroğlu, şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin 2014 yılı sonuna ertelenmesinin komisyonca hükümete tavsiye edilmesini istedi. Serdaroğlu’nun bu yönde verdiği önergesi AKP’li üyelerin oyları ile reddedildi.
 

Yorumlar (0)Add Comment

Yorum Yaz
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley

Copyright 2007. All Rights Reserved.
busy
 
Sonraki >